Persgroep breidt experiment verrijkte nieuws-app uit

Persgroep breidt experiment verrijkte nieuws-app uit

Volkskrant Editie is een mengvorm tussen digitale krant en website. Het experiment is nu bijna een jaar oud. Binnenkort krijgen ook zusterkranten Trouw en De Morgen (uit Vlaanderen) hun eigen Editie. Maar dat betekent niet dat het experimenteren nu voorbij is. Dat zegt chef digitaal van de Volkskrant Kustaw Bessems tegen SvdJ.

Het e-paper is geen digitale kopie van de papieren krant, maar bevat video’s, fotoreeksen en linkjes naar gerelateerde artikelen. Ook de Editie-apps van Trouw en De Morgen zijn onderdeel van een grotere vernieuwingsoperatie waar ook de website en bestaande telefoonapp bij betrokken zijn.

‘De Volkskrant op internet is geen NU.nl, maar ook geen niche-medium zoals De Correspondent’, vertelt Bessems. Dus moet het er ook anders uitzien. Niet alleen het laatste nieuws, maar een overzichtelijke selectie van de belangrijkste verhalen. ‘Een deel van het publiek heeft behoefte aan bundeling en overzicht. Er is een soort moeheid van de alomtegenwoordigheid van nieuws. Dus hebben we gekeken of we iets konden maken met dezelfde luxe uitstraling van de papieren krant, waar de mensen de tijd voor nemen om het te lezen.’

Lees het hele verhaal bij SvdJ.