Zelfstandig voortbestaan Nieuwe Revu in gevaar (update)

Zelfstandig voortbestaan Nieuwe Revu in gevaar (update)

Uitgever Pijper Media is van zins om Nieuwe Revu als zelfstandige titel te beëindigen en het blad voort te zetten als een bijlage van Panorama. Dit meldt Nieuwe Revu hoofdredacteur Jonathan Ursem in een brief aan alle freelance journalisten die hij ook breed deelt op Twitter.

Pijper Media wil dat de redactie van Panorama dan ook de Nieuwe Revu gaat maken. Ursem gaat vol in het tegenoffensief en heeft inmiddels ook de hulp van de NvJ ingeschakeld. Hij stelt tevens dat de hele gang van zaken geen juridische grond heeft en dat ook de redactiestatuten van zowel de Nieuwe Revu als Panorama een dergelijke actie niet toestaan. Daarnaast zijn de redacties en de ondernemingsraad van Pijper Media niet meegenomen in het proces.

Ursem is eventueel bereid om met behulp van lezers het blad zelf voort te zetten: "Anderzijds: als alle oud-abonnees nou ff 1 gulden overmaken, dan koop ik de boel zelf wel"

Tegenover Villamedia zegt Ursem dat een andere uitgever Nieuwe Revu zou willen kopen, al is niet bekend om welke uitgever dat gaat. Als Nieuwe Revu inderdaad een bijlage van Panorama wordt, kost dat Ursem zijn baan. Pijper Media heeft hem al gevraagd op te stappen.

“Zoals overal in medialand kijken ook wij naar optimalisaties”, laat uitgever Anton Pijper weten in een reactie aan Villamedia. “Hoe we een en ander vorm gaan geven kan ik nu nog niet zeggen.”

UPDATE Inmiddels is meer duidelijk. Uitgeverij Pijper Media heeft de contracten van zes medewerkers beëindigd, zo meldt Villamedia. Het bedrijf stelt in te moeten krimpen om bedrijfseconomische redenen.

Het gaat naats Ursem om een eindredacteur van Golfers Magazine, een mode-redacteur van het vrouwencluster, een art director, een medewerker van de sales-afdeling en de office manager van de weekbladen Panorama en Nieuwe Revu.