Rob Haans nieuwe voorzitter Koninklijke Boekverkopersbond 

Rob Haans nieuwe voorzitter Koninklijke Boekverkopersbond 

Rob Haans is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Boekverkopersbond, Ook Mark Vermeer, mede-eigenaar van Bruna IJburg is toegetreden tot het bestuur. Tezamen met penningmeester Peter Tieleman is hiermee het bestuur volledig bezet.

Bestuur en directie zijn terugtredend bestuurder Caroline Damwijk zeer erkentelijk voor haar jarenlange inzet voor en grote betrokkenheid bij de Koninklijke Boekverkopersbond. 

Rob Haans studeerde aan de Nyenrode Business en Erasmus Universiteit Rotterdam. Haans werkte voor Aegon, NOB, TNT en KPN. In 2001 maakte Haans de overstap naar de uitgeefsector als directeur van WPG Uitgevers en vervolgens als directeur-uitgever van de Volkskrant. Hij was bestuurder van de GAU en bestuursvoorzitter van de stichting CPNB. In 2013 werd Haans benoemd als bestuursvoorzitter van woningcorporatie de Alliantie. 

Mark Vermeer is sinds 2013 mede-eigenaar van Bruna IJburg. Daarvoor was hij werkzaam als districtsdirecteur bij ABN AMRO. Vermeer heeft ruime bestuurlijke ervaring, waaronder als voorzitter van de ondernemersvereniging van IJburg.