Voetbal International en Runner’s World in de etalage

Voetbal International en Runner’s World in de etalage
WPG Uitgevers is met verschillende partijen in gesprek over de overname van de sportmerken Runner's World, Bicyling en Voetbal International. Dat meldt Adformatie. Andere publieksbladen, zoals Happinez, Psychologie Magazine en Vrij Nederland, staan niet in de verkoop.
 
De Amerikaanse (originele) versie van Runner’s World wordt uitgegeven door de New Yorkse uitgever Rodale, waarmee Hearst een joint-venture heeft. Het is volgens Adformatie dus logisch dat in Nederland Hearst overnamekandidaat voor dit hardloopblad is.
Volgens het AD is Talpa kandidaat om VI over te nemen: John de Mol investeert de laatste tijd weer veel in voetbal. Hij nam onder meer Voetbal Inside over, het praatprogramma dat ooit als spin-off van en onder de naam Voetbal International begon.
 
Ook TMG gaat verkopen. Het heeft in een toelichting op de jaarcijfers bevestigd dat er plannen zijn om GeenStijl af te stoten. Een optie die eerder ‘niet werd uitgesloten’, maar nu dus officieel is. TMG zit al sinds de overname enigszins in de maag met de uitgave die net iets te veel negatieve aandacht genereert. Zuster-site Dumpert zou niet in de etalage staan.