​CB en Printforce integreren dienstverlening volledig

​CB en Printforce integreren dienstverlening volledig
Het Centraal Boekhuis en digitaal printbedrijf Printforce gaan hun processen volledig integreren zodat (on demand) productie en distributie van het boek naadloos op elkaar aansluiten. Samen bieden beide partijen uitgevers en boekverkopers betere service door de keten te verkorten: het boek nog sneller bij de consument. CB bekrachtigt de samenwerking door 50% van de aandelen Printforce te verwerven.

CB en Printforce sluiten met deze aanpak aan op de veranderde markt waarin snelle en brede beschikbaarheid voor de consument steeds belangrijker wordt. De integratie zorgt ervoor dat distributie vanuit voorraad en voorraadloze on demand productie volledig samengaan. Een aanpak die uniek is in de wereld.

Vandaag hebben Printforce en CB een overeenkomst getekend waarin de samenwerking en aandelenoverdracht is vastgelegd. Voor maximale integratie van print en distributie verhuist Printforce zijn productiefaciliteiten in 2018 naar CB in Culemborg.

Voorraadloos uitgeven
Hans Willem Cortenraad, Algemeen directeur CB: "Gezamenlijk kunnen wij de boekensector van een unieke service voorzien. Doordat wij straks de printfaciliteiten in huis hebben, kunnen wij boeken nog sneller leveren. Boekverkopers en hun klanten grijpen dan nooit meer mis."

Steeds meer uitgevers kiezen ervoor boeken pas te laten produceren, nadat deze zijn verkocht. Met als belangrijke reden de onvoorspelbaarheid van de vraag en daarmee samenhangend de voorraadrisico’s. Boeken worden pas gemaakt als ze besteld worden, en toch zijn ze altijd snel beschikbaar.
Gezamenlijk realiseren Printforce en CB een dermate groot volume dat de kosten voor print en logistiek voor de uitgever omlaag kunnen.

Verhuizing
Rombout Eikelenboom, Managing partner Printforce: "In de loop van 2018 verhuizen wij van Alphen aan den Rijn naar Culemborg. Wij hebben met alle collega’s goed contact over wat dat voor hen betekent. De verhuizing heeft impact, dat realiseren we ons goed, dus gezamenlijk bekijken we hoe we iedereen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij deze ontwikkeling. Door de verhuizing zijn we samen in staat om best in class print te combineren met best in class logistiek." Aldus Eikelenboom.