​'Geld is hakbijl aan de stam van creativiteit'

​'Geld is hakbijl aan de stam van creativiteit'

Vivianne Bendermacher was ruim 10 jaar werkzaam bij Sanoma, onder meer als hoofdredacteur van Kijk en Viva en is nu hard aan de weg aan het timmeren met haar nieuwe platform Techionista. Tijd voor een nadere kennismaking.

Bendermacher wist al op haar 12e wat ze wilde worden: hoofdredacteur van een magazine.  Op haar 26e had ze haar doel bereikt: hoofdredacteur van Kijk. Een weg vol met bijna monomaan determinisme. Tijdens haar opleiding aan School voor journalistiek liep ze stage bij Amnesty International waar ze haar stageperiode wist om te zetten naar haar eerste baan.
Ze ging er weg toen het misging, niet met Amnesty maar meer met haar eigen ambities. “Ik was vanuit het merk Amnesty in Actie verantwoordelijk voor allerlei acties. Zo moest er actie gevoerd worden voor een stel mensen die onder erbarmelijke omstandigheden vast zaten. Net op het moment dat het magazine naar de drukker was, kwam het bericht dat de gevangen vrij gelaten waren. In plaats van opgelucht te zijn en blij was ik geïrriteerd: daar ging al mijn mooie werk. Voor mij wel een teken aan de wand dat ik iets teveel met het werk zelf vergroeid was”. Bendermacher kan er nu om lachen.