Uitgelicht

Leuke dingen doen met leuke mensen: Marchien van Doorn begint voor zichzelf

Het was een klein berichtje op Linkedin: "Na met veel plezier ruim 22 jaar gewerkt voor Noordhoff uitgevers heb ik besloten mijn eigen weg te gaan. Ik ga verder als zelfstandig ondernemer. De komende jaren hoop ik met mijn langjarige ervaring op interim- en projectbasis te kunnen inzetten." Voor inct alle reden om Marchien hierover eens nader aan het woord te laten.
Miljoenen euro's naar buitenland bij reclamevrije Publieke Omroep

Volgens BVA heeft het stopzetten van de duale financiering voor de Publieke Omroep uitsluitend negatieve gevolgen voor de kijker en ontneemt het de overheid de mogelijkheid een veilig alternatief aan burgers en bedrijven te bieden voor de grote Tech reuzen.

Grote belangstelling voor Ontspoord

‘Reistijd is eigen tijd’, vindt de NS. En om die tijd goed te benutten, konden treinreizigers zich aanmelden voor de WhatsApp-thriller Ontspoord. Gedurende vijf dagen krijgen de deelnemers 210 tekst-, -foto-, spraak- en videoberichten. Op vrijdag 1 februari volgt de ontknoping. Binnen enkele uren werden de tweeduizend beschikbare plekken vergeven.


‘Dat papieren ding heet een tijdschrift’

De Chantal, Linda en Wendy. ‘Voor me moeder!’ zal menig puber zeggen en verder swipen. ‘Maar nu heb je ook gewoon de Dylan,’ antwoordt YouTube-sensatie Dylan Haegens (26). Met twee miljoen volgers in zijn kielzog zag uitgeverij Hearst Magazines wel brood in een personality-tijdschrift over de YouTuber. ‘Kinderen willen ook wel eens wat anders dan internet.’  


Overstappen op https

Steeds meer sites gaan over op https – de beveiligde versie van het standaard webprotocol –, waaronder inct. Waarom is het voor uitgevers belangrijk om deze stap ook te maken?


‘Van uitzendkracht tot eigenaar in anderhalf jaar’

Voor mijn eerste interview van 2019 reis ik af naar Alkmaar. Net voor de feestdagen kwam daar het nieuws vandaan dat Uitgeverij Kluitman overgenomen zou gaan worden door BBNC in Amersfoort. Dat vraagt om een nader gesprek met directeur/eigenaar Piero Stanco die al 33 jaar de fameuze uitgeverij leidt.


Een bestseller in eigen beheer

Anneleen Bru heeft een missie: de relatie tussen mens en huiskat moet beter. Om zo veel mogelijk mensen met die missie te bereiken heeft ze er een boek over geschreven en in eigen beheer uitgegeven. Dat werd een enorm succes. Vooral voor een boek dat in eigen beheer is uitgegeven is dat uitzonderlijk.