Uitgelicht

Sanoma verkoopt aandelen Mood for Magazines aan Linda de Mol

Vandaag maakt Sanoma Media Netherlands bekend Mood for Magazines te verkopen aan Linda de Mol. Linda de Mol trekt in het kader van deze overname op met Talpa Network, die de partnerrol vanaf 1 maart 2019 overneemt van Sanoma en naast Linda de Mol mede-eigenaar van Mood for Magazines wordt. Samen met Jildou van der Bijl gaat zij ook Net5 leiden.

inct is verhuisd

Zoals u aan de nieuwe, frisse vormgeving kunt zien, is de website van inct.nl succesvol verhuisd naar een nieuwe omgeving. We moeten nog wel een paar dozen uitpakken.


Nieuwe talkshow voor ondernemers

New Business Radio start dinsdag 12 februari met de nieuwe wekelijkse talkshow ‘De Ondernemer’. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de redactie van De Ondernemer, het ondernemers-mediaplatform van Nederland en onderdeel van de Persgroep.Grote belangstelling voor Ontspoord

‘Reistijd is eigen tijd’, vindt de NS. En om die tijd goed te benutten, konden treinreizigers zich aanmelden voor de WhatsApp-thriller Ontspoord. Gedurende vijf dagen krijgen de deelnemers 210 tekst-, -foto-, spraak- en videoberichten. Op vrijdag 1 februari volgt de ontknoping. Binnen enkele uren werden de tweeduizend beschikbare plekken vergeven.


‘Dat papieren ding heet een tijdschrift’

De Chantal, Linda en Wendy. ‘Voor me moeder!’ zal menig puber zeggen en verder swipen. ‘Maar nu heb je ook gewoon de Dylan,’ antwoordt YouTube-sensatie Dylan Haegens (26). Met twee miljoen volgers in zijn kielzog zag uitgeverij Hearst Magazines wel brood in een personality-tijdschrift over de YouTuber. ‘Kinderen willen ook wel eens wat anders dan internet.’  


Overstappen op https

Steeds meer sites gaan over op https – de beveiligde versie van het standaard webprotocol –, waaronder inct. Waarom is het voor uitgevers belangrijk om deze stap ook te maken?


‘Van uitzendkracht tot eigenaar in anderhalf jaar’

Voor mijn eerste interview van 2019 reis ik af naar Alkmaar. Net voor de feestdagen kwam daar het nieuws vandaan dat Uitgeverij Kluitman overgenomen zou gaan worden door BBNC in Amersfoort. Dat vraagt om een nader gesprek met directeur/eigenaar Piero Stanco die al 33 jaar de fameuze uitgeverij leidt.


Een bestseller in eigen beheer

Anneleen Bru heeft een missie: de relatie tussen mens en huiskat moet beter. Om zo veel mogelijk mensen met die missie te bereiken heeft ze er een boek over geschreven en in eigen beheer uitgegeven. Dat werd een enorm succes. Vooral voor een boek dat in eigen beheer is uitgegeven is dat uitzonderlijk.  


Dicht op de klant, ook als het er (honderd) duizenden zijn

Aandacht is schaars en dus waardevol, dat is bekend. Als uitgever kun je een beetje van die aandacht claimen door relevant te zijn, door te weten wat de klant wil of nodig heeft. Niet de klant in het algemeen, maar zo individueel mogelijk. Bij grote aantallen klanten is het niet mogelijk om met iedereen individueel kennis te maken, maar daar biedt marketing automation uitkomst. Erik van Stiphout, directeur van 2bMore, schetst hoeveel meer er mogelijk is voor uitgevers die ál hun klantengegevens optimaal inzetten.